Thrombophlebitis kezelése

thrombophlebitis kezelése

Gyógyszer infúzió vagy i. Collagén betegségek, pl.

thrombophlebitis kezelése a visszérburkolatok lehet

Behçet kór Buerger kór thrombangiitis obliterans dohányosokon, általában a kis és középnagy artériákat érinti. Visszatérő felületes thrombosis fiatal dohányos emberen Buerger kórra utal.

Thrombophlebitis kezelése Az érintett véna fájdalmas, a körülötte fekvő terület vörös és meleg, duzzadt, rezisztencia tapintható.

thrombophlebitis kezelése lehet-e hideget alkalmazni visszér ellen

A gyulladás 2—6 héten át tarthat, de az elzáródott véna hónapokig okozhat panaszt. Kezelés Tüneti: a láb feltartása, a beteg szorító harisnyát visel és hideg borogatást használ. Fájdalomcsillapítás: a fájdalom rendszerint 3—5 nap alatt, a duzzanat és a pirosság 2—3 hét alatt múlik el, ezalatt jótékony hatású a NSAID nemszelektív COX2.

A fogamzásgátló használata Hormonpótló kezelés alkalmazása Azokat az embereket, akik jelentős időt töltenek a kórházban, nagy kockázatnak tekintenek, mivel ezeknek a tényezőknek általában többnek is megfelelnek. A terhes nőknek, az idősebb felnőtteknek és a hosszú távú kezelésre szorulóknak tisztában kell lenniük a thrombophlebitis kialakulásának lehetőségével. Lehetséges szövődmények Ritkán fordul elő, hogy a felszíni thrombophlebitisnél bármilyen szövődmény alakul ki, mivel ezeknek a felszínes vénáknak hiányoznak a környező izmok.

A gyógyulást meggyorsíthatja a helyileg alkalmazott anticoaguláns krém. Műtét az alsó végtagok visszatérő thrombophlebitise esetén indokolt, ha a konzervatív kezelés kudarcot vallott. A kezelést a terhesség alatt és utána még 6 hétig folytatják.

thrombophlebitis kezelése eltűnik-e a visszér

Superficial thrombophlebitis of the legs: a randomized, controlled, follow-up study. Angiology ;50 7 Superficial thrombophlebitis and low-molecular-weight heparins. Angiology Nov-Dec;53 6

Fontos információk